Oljefondet vil sette en stopper for marin forsøpling

Oljefondet vil sette en stopper for marin forsøpling

Oljefondet vil sette en stopper for marin forsøpling 2560 2560 Maritime Bergen

Oljefondet legger opp til et tøffere regime overfor marin forsøpling. Strategiendringen innebærer  strengere krav til maritime selskaper når det kommer til bærekraftig utvikling og forsøpling av havet.  

Norges Bank Investment Management som forvalter ressursene i oljefondet offentligjorde nylig et dokument hvor de legger frem klare forventninger til maritime selskaper. Oljefondet ønsker å sette havplastforsøpling på dagsordenen gjennom å skape åpen kommunikasjon mellom maritime selskaper og legge frem klare forventninger til ledelsen. Med dette tar oljefondet et direkte tiltak for å gjøre havnæringene bevisst på eget miljøansvar og forstå konsekvensene av marin havplastforsøpling.  

Det er svært gledelig at ett av verdens største investeringsfond bruker sin eiermakt til å pushe bærekraftig forvaltning av havene våre med tydelige forventinger, sier daglig leder i Maritime Bergen, Harald Victor Hove

Mer spesifikt kommer de med fire overordnede retningslinjer for å begrense marin forsøpling. For det første forventes det at ledelsen integrerer bærekraft i selskapets strategi. For det andre oppfordrer oljefondet maritime selskaper til å integrere materielle havrelaterte risikoelementer inn i selskapets risikostyring. I tillegg blir maritime selskaper forventet å være åpen om prioriteringer og rapportere mål og parametre. Til slutt oppfordres ledelsen til å opptre ansvarsfullt og transparent i havrelatert forvaltning.  

Men noen hvilepute kan ikke dette bli, i alle fall dersom Maritime Bergen får viljen sin.  

Ut fra dette kan vi skape nye forretningsområder og fremme innovasjon knyttet til noen av vår tids største havspørsmål, eksempelvis marin plastforsøpling”, sier den optimistiske daglig leder i Maritime Bergen, Harald Hove. 

 

Ønsker du mer utfyllende informasjon om tiltakene mot marin havplstforsøpling, kan du lese dokumentet i sin helhet.  

Vedlegg:  

https://www.nbim.no/contentassets/17ed97a1a9f845ad8e847a51bc4b8141/nbim_expectations_oceans.pdf 

 

Bildet er hentet fra Oljefondet sin hjemmeside 11.09.2018. link: https://www.google.no/search?q=oljefondet&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi_-Yre-LLdAhVMiiwKHQaBB80Q_AUICigB&biw=1523&bih=716#imgrc=Q3TWgg2RkeAIhM: 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler