FISH & SHIPS 2024

FISH & SHIPS 2024

FISH & SHIPS 2024 2560 1048 Maritime Bergen

Fish & Ships samlet nok en gang engasjerte studenter til inspirerende foredrag, speed- dating med næringslivet, mingling – og ikke minst, fish & chips.

Onsdag 13. mars inviterte Maritime Bergen og samarbeidspartner, NCE Seafood Innovation Bergens studenter til en innholdsrik helaften med ressurspersoner fra det maritime og marine næringslivet. Nærmere 80 studenter fra alle utdanningsinstitusjonene i Bergen deltok.

«Hva har egentlig advokater med sjømat å gjøre?»
Senior Associate i Advokatfirmaet Thommessen, Daniel-André Hansen fortalte om å være ung i sjømatnæringen. Hansen fant selv veien til sjømatnæringen nærmest ved tilfeldigheter, og han jobber i dag mest som rådgiver og prosedyreadvokat i sjømatnæringen. «Uansett hva du studerer, er det rom for deg i sjømatnæringen», fortalte Hansen. Han avsluttet sitt foredrag med tips og triks, og oppfordret studentene blant annet til å bruke studietiden godt, å være nysgjerrig og å vise at man vil lære.

Daniel-André Hansen fra Advokatfirmaet Thommessen. Foto: Line Andersen

«Noe så kjedelig som skipsforsikring?»
Aleksander Valestrand fra et av verdens fremste forsikringsselskap innen skipsforsikring, Norwegian Hull Club kom for å snakke om – nettopp skipsforsikring. Med et urolig verdensbilde har Norwegian Hull Club har tilbakelagt et innholdsrikt år, og 2024 ser ikke ut til å bli noe roligere. Valestrand ga studentene en god innføring i hvordan skipsforsikringsselskapet arbeider fra sitt beredskapsrom i Solheimsviken.

Aleksander Valestrand fra Norwegian Hull Club. Foto: Line Andersen.

Oppnåelse = (F * T) + (H^ n)
CEO i Clara Venture Labs, Michelle Williams har over 30 års erfaring med ledelse. Williams ga studentene et godt innblikk i sin karrierevei, og hvordan hun med utdannelse fra Sjøkrigsskolen har vært innom et variert utvalg av bransjer – fra Forsvaret til kulturbransjen. Den marine og maritime næringen er svært mangfoldig. En studieretning gjør ikke at man låses til én retning, understreket Williams og pekte på hvordan hun selv har vært innom retninger i bransjen uten å nødvendigvis ha den spesifikke utdannelsen. Williams kom dessuten med en selvlaget likning for oppnåelse, der F representerer mengden flaks, T antall tilfeldigheter, H mengden hardt arbeid, og n graden av innsats. Avslutningsvis kom Williams med en tydelig oppfordring til at hardt og målrettet arbeid lønner seg – «be a grizzly bear!»

Michelle Williams fra Clara Venture Labs. Foto: Line Andersen.

Bli trainee!
Siste foredragsholdere ut var Line Andersen og Solveig Holm fra Maritime Bergen og NCE Seafood Innovation. Fish & Ships sine to hovedarrangører har nemlig hvert sitt trainee- program, henholdsvis Trainee Blue Sea og Seafood Trainee. Andersen og Holm belyste behovet for rekruttering i den maritime og marine klyngen, og at deres trainee- programmer bidrar til å gi nyansatte en god innføring i næringen og gode muligheter for nettverksbygging.

Line Andersen i Maritime Bergen kunne fortelle at Trainee Blue Sea- programmet arrangeres årlig for organisasjonens medlemsbedrifter. Gjennom seks samlinger får 15 traineer muligheten til å få god innsikt i næringens muligheter og problemstillinger. Traineene er unge og nye arbeidstakere i Maritime Bergens medlemsbedrifter. Samlingene tar blant annet for seg grønn omstilling, selvutvikling og ledelse – og ikke minst, en studietur. Andersen kunne fortelle at årets studietur går til København. Du kan lese mer om Maritime Bergen sitt trainee- program her: Trainee Blue Sea – Maritime Bergen

Line Andersen fra Maritime Bergen. Foto: Maren Kristine Grønnerød

NCE Seafood Innovation sitt trainee- program Seafood Trainee arrangeres også årlig, og høsten 2024 tas niende kull imot. Programmet består av fire moduler, der traineene får innsikt i hele verdikjeden. Modulene finner sted ulike steder i Norge, og på Island. Traineene har ulike studiebakgrunner, og Holm kunne fortelle at kunnskapen og erfaringsutvekslingen traineene tar med seg fra programmet også tas med tilbake til bedriftene som en slags intern opplæring.

Solveig Holm fra NCE Seafood Innovation. Foto: Line Andersen

Etter foredrag i Maritime Bergens lokaler var det tid for speed- dating med næringslivet på restauranten Rebel.

På Rebel satt 30 ressurspersoner fra det maritime og marine næringslivet klare for å ta imot ivrige studenter for speed- dating. Hver speed- date varte i 10 minutter, og dette ga studentene er gylden mulighet til å stille spørsmål og knytte kontakter.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler