Trainee Blue Sea

Trainee Blue Sea

Trainee Blue Sea 2560 1708 Maritime Bergen

Et av nøkkelpunktene for å løse utfordringene vi står overfor i det grønne skiftet innen shipping er kompetanse.


Analyser viser at fremtidens behov for kompetanse i den maritime næringen er større enn det overstiger det utdanningsinstitusjonene i dag klarer å levere av studiepoeng og studenter med fullført grad. Det betyr at om ikke lenge vil vi mangle arbeidskraft i Norges nest største næring. Dette vil innebære at Norge risikerer å gå glipp av de gode kreftene til å gjennomføre den sårt trengte grønne omstillingen.

Vi ønsker å senke terskelen for ansettelse av nyutdannede for våre medlemsbedrifter ved å bistå med rekruttering, samt tilby et skreddersydd program gjennom en 12-måneders periode. I tillegg ønsker vi å bistå våre medlemmer ved å bidra med kompetanse og gi en innføring i næringen, og på den måten hjelpe til å overkomme eventuelle utfordringer. Vi ønsker også å øke og synliggjøre næringen slik at nyutdannede studenter anser den som attraktiv. Noe som fører til at de søker seg til traineeprogrammet.

Traineeplassene er generelt sett tenkt for ferdigutdannede – disse kan ha arbeidserfaring, men av begrenset lengde. De unge vil få en fot innenfor arbeidsmarkedet og en smakebit av den maritime næringen. Gjennom året sitt hos traineebedriftene legges det opp til fem faglige samlinger i regi av Maritime Bergen, hvor én av dem er en studietur til en annen shipping-by. Hver samling har varighet på én til to dager og vil være temabasert. Temaene det vil bli jobbet med på disse samlingene er: Ledelse, Future blue business og digitalisering. I tillegg vil man legge opp til bedriftsbesøk til Maritime Bergen sine bedrifter.

Les mer om Trainee Blue Sea

Dersom din bedrift er interessert i å være traineebedrift eller om du har spørsmål rundt programmet, ta kontakt med prosjektleder Line Andersen på e-post: line@maritimebergen.no
0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler